Curs valutar live :     1 EURO (€) = 4.9485 RON     1 USD ($) = 4.5545 RON

Auto

CASCO

Zilnic zeci, poate chiar sute de masini sunt implicate in accidente, sunt sparte, lovite sau zgariate. Fii convins ca nimeni nu-si doreste sa aiba parte de asemenea evenimente. Si totusi ele se intampla, chiar si acelora dintre noi care conduc preventiv, care se ingrijesc de masina personala.

De aceea, pentru a fi cu adevarat protejat in cazul aparitiei unor astfel de situatii neplacute, ia in considerare achizitionarea unei polite de asigurare a masinii tale.

Ce riscuri pot fi acoperite de asiguararea auto CASCO ?

 • Incendiu, explozie, trasnet
 • Furt total sau partial al autovehiculului
 • Avarii accidentale datorate ciocnirilor, loviturilor, etc.
 • Evenimente naturale

Persoanele din autovehicule se pot asigura in anumite limite, pentru deces si invaliditate permanenta.

RCA+CARTE VERDE

Ce riscuri pot fi acoperite de asigurarea auto RCA?

Prin asigurarea obligatorie de raspundere civila auto se acopera prejudiciul produs de asigurat unor terte persoane, ca urmare a producerii unui accident de autovehicul, in limitele teritoriale de acoperire.

Proprietati

Asigurare cladiri si bunuri

Asigurare destinata persoanelor fizice si juridice avand ca obiect al asigurarii cladirile si alte contructii cu destinatie de locuinta, sediu de birouri, depozite, magazine etc precum si bunurile aflate in incinta lor : mobilier ; masini si utilaje ; echipamente electronice ; stocuri de materii prime, semifabricate, produse finite ; etc.

Riscuri asigurate: - incendiu, trasnet, explozie, caderea sau prabusirea unui aparat de zbor, a partilor sale sau a incarcaturii acestuia, precum si a altor corpuri,cutremur de pamant, grindina, ploaie torentiala, inundatie, inclusiv efectul actiunii mecanice a apelor curgatoare sau a obiectelor purtate de acestea, furtuna, tornada, uragan, prabusire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zapada, avalanse de zapada, greve, tulburari civile, vandalism, avarii accidentale la instalatiile de apa, gaze sau incalzire centrala, coliziunea cu un vehicul si unda de soc. furtul prin efractie sau prin acte de talharie bunurile casabile din alcatuirea cladirii pentru riscurile specifice.

Asigurarea de avarii accidentale la masini si utilaje

Acopera pagubele materiale survenite in perioada asigurata, produse prin distrugerea sau avarierea, brusca si neprevazuta, a bunurilor sau parti ale acestora.
Riscuri acoperite : Pagubele acoperite pot fi cauzate de : defecte de turnare si de materiale, erori de proiectare, greseli de montare sau de instalare, executie defectuoasa, nepricepere, neglijenta prepusilor, insuficienta apei in boilere, dezmembrare datorata fortei centrifuge, scurt-circuit.

Asigurarea echipamentelor electronice

Sunt cuprinse in asigurare echipamentele electronice , pentru riscuri specifice:
Pagubele acoperite pot fi cauzate de: neglijenta, manipulare incorecta sau necalificata, erori de oparare, avarierea intentionata provocata de terti, furt prin efractie sau prin acte de talharie, incendiu, explozie, implozie, inundatii, ploi, coroziune, inghet, furtuna, vijelie, cutremur de pamant,erori de constructie, defecte de fabricatie, pagube prin efectul indirect al trasnetului.

Asigurari pentru pierderi din intreruperea activitatii(BUSINESS INTERUPTION)

Riscul specific asigurat in baza prezentelor conditii este pierderea din intreruperea activitatii inregistrata de Asigurat prin reducerea cifrei de afaceri in perioada de intrerupere a activitatii datorita producerii unui risc/eveniment acoperit prin polite de asigurare pentru avarii accidentale la masini, utilaje, instalatii, bunuri, constructii-montaj si echipamente electronice (cladiri, alte constructii sau continutul acestora).

Asiguarea de constructii montaj

Asigurarea se incheie pentru: pagubele cauzate asiguratului prin avarierea sau distrugerea bunurilor asigurate, precum si pentru raspunderea civila legala a asiguratului fata de terti, ca urmare a vatamarii corporale sau decesului ori a avarierii sau distrugerii unor bunuri.

Raspundere

Raspundere Civila Generala

Asigurarea de Raspundere Civila fata de terti, a persoanelor juridice

Cine se poate asigura?

Orice persoana juridica – societate comerciala, institutie publica, asociatie etc., inclusiv pentru subunitatile teritoriale ale acestora lipsite de personalitate juridica: sucursale, reprezentante, puncte de lucru etc., constituite potrivit legislatiei in vigoare din Romania.

Beneficiarii asigurarii

Despagubirile banesti sunt incasate de catre persoanele prejudiciate de asigurat.
In cazul decesului, despagubirile vor fi incasate de mostenitorii legali ai persoanei prejudiciate.

Ce riscuri pot fi acoperite?

 • Sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare pentru prejudiciile directe cauzate tertilor, prin:
  - vatamari corporale, inclusiv decesul, suferite de terte persoane,
  - avarierea/distrugerea bunurilor apartinand tertelor persoane, ca urmare a desfasurarii activitatii asiguratului;
 • sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare pentru prejudicii fara caracter patrimonial, consecinta vatamarii corporale;
 • cheltuielile de judecata facute de cel prejudiciat in scopul obligarii asiguratului la plata despagubirilor, daca asiguratul a fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata acestora;
 • cheltuielile de judecata facute de asigurat in procesul civil, cu acordul prealabil al asiguratorului.

Perioada de asigurare

Asigurarea se incheie pentru o perioada de un an.

Beneficiarii asigurarii

Despagubirile banesti sunt incasate de catre persoanele prejudiciate de asigurat. In cazul decesului, despagubirile vor fi incasate de mostenitorii legali ai persoanei prejudiciate.

Raspundere Civila Speciala

 • Asigurarea de raspundere civila profesionala a avocatilor
 • Asigurarea de raspundere civila profesionala a expertilor contabili, a contabililor autorizati, a auditorilor financiari, a evaluatorilor si a expertilor tehnici
 • Asigurarea de raspundere civila a personalului vamal
 • Asigurarea de raspundere civila profesionala a farmacistilor
 • Asigurarea de raspundere civila profesionala decurgand din practica medicala
 • Asigurarea de raspundere civila profesionala a medicilor veterinari
 • Asigurarea de raspundere civila contractuala a societatilor specializate in monitorizare sau dispecerizare si interventie pentru paza obiectivelor si bunurilor
 • Asigurarea de raspundere civila legala a societatilor specializate in servicii de paza si securitate
 • Asigurarea de raspundere civila a chiriasului fata de proprietar
 • Asigurarea de raspundere civila a prestatorului de servicii
 • Asigurarea de raspundere civila a proprietarului spatiilor comerciale fata de chiriasul sau
 • Asigurarea de raspundere civila a unitatilor de service auto
 • Asigurarea de raspundere civila a unitatilor hoteliere
 • Asigurarea de raspundere civila a managerilor
 • Asigurarea de raspundere civila a furnizorilor de servicii medicale, materiale sanitare, aparatura, dispozitive medicale si medicamente
 • Asigurarea de raspundere civila a caselor de expeditii pentru activitatea de intermediere a operatiunilor de transport rutier public
 • Asigurarea de raspundere civila legala a angajatorului fata de angajati
 • Asigurarea de raspundere civila a administratorilor
 • Alte raspunderi specifice

Persoane

Asigurari de viata

Acest tipuri de asigurari sunt incheiate avand ca scop atat protectia impotriva anumitor riscuri cat si pentru garantarea acumularii unor venituri. De regula produsele oferite pentru acest tip de asigurari sunt impartite in 2 categorii: cu protectie pura sau cu acumulare de capital (polita pe o perioada data, cu suma asigurata, ce poate fi platita fie in caz de deces, fie la incheierea perioadei de asigurare).

Asigurare medicala pentru calatorii in strainatate

Polita in baza careia se pot asigura persoanelor fizice rezidente permanent in Romania pentru cazuri de imbolnavire subita, accidente si deces produse in afara tarii. In caz de imbolnavire se despagubesc cheltuielile de tratament ( spitalizare, cheltuieli pentru medicamente, interventii chirurgicala urgente ) sau repatrierea si cheltuielile de inmormantare in caz de deces.

Asigurare de accidente

Asigurarea poate fi incheiata atat de persoanele fizice cat si de persoanele juridice pentru angajatii sai si acopera decesul sau invaliditatea permeneta a asiguratului produsa ca urmare a unui accident sau ale efortului fizic excesiv impus de forta majora.Suplimentar de pot despagubi si cheltuielile pentru tratament

Asigurare de sanatate

Se asigura riscurile de imbolnavire si accident ale asiguratului pentru care asiguratorul preia costurile serviciilor medicale ce constau in spitalizare, interventii chirurgicale, servicii de ambulanta, analiza, consultatii.

Speciale

MARITIME AVIATIE SI TRANSPORT

Asigurarea facultativa a navelor

Asigurarea marfii pe timpul transportului

Asigurare navelor pe timpul constructiei

Asigurari de mijloace de transport aerian

Asigurari de rapundere civila pentru domeniul aerian si naval

AGRICOLE

Obiectul asigurarii:

 • rodul viilor si pomilor fructiferi, culturi de hamei, paduri, culturi agricole protejate in sere, solarii si rasaduri ;
 • animale (bovine, bubaline,cabaline,ovine si caprine, porcine), pasari domestice, stupi de albine, pesti, cai de rasa si caini de rasa pentru riscuri generale de accidente si boli.

CREDITE SI GARANTII

Principalele tipuri de asigurari credite si garantii sunt:

 • Asigurarea riscului de neplata a ratelor /debitelor
 • Garantie de participare la licitatie
 • Garantie de buna executie.

Stimati clienti,

Va aducem la cunostiinta contextul actual al pietei asigurarilor, marcat de retragerea de catre ASF a autorizatiei de functionare a Societatii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. si deschiderea procedurii falimentului impotriva societatii. Aceasta stare de fapt a generat o serie de situatii de natura a afecta clientii de produse de asigurare, prin ingreunarea, in anumite cazuri, a proceselor de ofertare si emitere a politelor de asigurare de tip RCA, distribuite prin intermediul intermediarilor in asigurari.

In aceste conditii, daca va incadrati in categoria clientilor de asigurare cu risc ridicat, va puteti adresa BAAR (Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania) pentru o oferta pentru incheierea unui contract RCA.

Toate detaliile despre procedura BAAR de urmat in astfel de situatii le gasiti accesand linkul: https://www.baar.ro/asigurati-cu-risc-ridicat/.