Curs valutar live :     1 EURO (€) = 4.9030 RON     1 USD ($) = 4.4936 RON

Asigurarea RCA

  Asigurarea RCA este cel mai cunoscut tip de asigurare pentru romani, aproape fiecare familie detinand una, conform statisticilor. In fapt ea acoperă răspunderea civilă delictuală a proprietarului sau a utilizatorului unui vehicul, pentru prejudiciile produse unei terţe părţi, prin intermediul vehiculului. Acoperirea prejudiciilor provocate terţilor ca urmare a producerii evenimentului asigurat prin accidente de autovehicule, este valabila atât pe teritoriul României, cât şi în afara acestuia, conform convenţiei Carte Verde.

  Asigurătorul va acorda despăgubiri (în condiţiile în care evenimentul s-a produs în perioada de valabilitate a poliţei RCA), fără a se depăşi limitele prevăzute în contractul de asigurare, pentru: 

 • pagube materiale;
 • vătămari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial; 
 • cheltuielile de judecată efectuate de persoana prejudiciată;
 • pagube consecinţă a lipsei de folosinţă a vehiculului avariat.
  Limitele de despagubire, stabilite prin lege, in vigoare in acest moment sunt:
 • Pagube materiale: 1.000.000 Eur/eveniment;
 • Vătămări corporale şi decese: 5.000.000 Eur/eveniment.
Cum procedez?

Pasul 1 — Selecteaza tipul politei dorit

Alege tipul de asig­u­rare dorit si com­pleteaza datele de pe site care iti per­mit sa obtii cea mai buna oferta.

Daca nu doresti sa com­pletezi datele solicitate ne poti con­tacta prin e-mail la adresa vanzari@freedombroker.ro, sau tele­fonic sunand la nr. 021.316.88.33 (Romt­ele­com), 0722.583.935 si 0726.263.038 (Voda­fone). Toate apelurile sunt tax­a­bile con­form tar­ifelor nor­male prac­ti­cate de furni­zorii de ser­vicii de telefonie fixa sau mobila.

Pasul 2 — Selecteaza asiguratorul si pretul dorit

Selecteaza tariful de la com­pa­nia de asig­u­rari pe care o preferi si apasa "Trimit comanda".

Pasul 3 — Completeaza datele si trimite-ne forumularul de comanda

Com­pleteaza datele tale de con­tact si te vom contacta in cel mai scurt timp pen­tru preluarea comen­zii. Este impor­tant sa com­pletezi datele cat mai exact pen­tru ca aces­tea vor fi inscrise in polita de asig­u­rare. Oricum, in momen­tul in care vom con­firma comanda vom revizui impre­una si infor­mati­ile completate in prealabil pe site.

 • Pen­tru comen­zile primite de luni pana vineri in inter­valul 9:00–18:00 vei fi sunat in maxim 30 de minute de la efec­tu­area comenzii.
 • Pen­tru comen­zile primite dupa ora 18:00 sau in week­end vei fi con­tact in urma­toarea zi lucra­toare la prima ora.

Pasul 4 — Plata si livrarea politelor

In func­tie de modalitatea de plata aleasa, noi putem trimite polita de asig­u­rare astfel:

 • Pentru platile cash

  • Acest ser­vi­ciu este disponi­bil GRATUIT numai pen­tru municip­iul Bucuresti si Sec­torul agri­col Ilfov.
  • Pen­tru livrar­ile cu ram­burs catre orice alte des­ti­natii nationale se per­cepe un tarif unic de 26 RON/ livrare.
  • Dupa con­fir­marea comen­zii si a datelor inscrise in polita, in maxim 24 h noi iti trim­item polita de asig­u­rare la adresa indi­cata de tine. Prima de asig­u­rare va putea fi achi­tata direct agen­tu­lui care iti va inmana polita de asig­u­rare si oblig­a­to­riu chi­tanta care atesta plata.
  • Daca preferi, poti veni la sediul nos­tru din Piata Rosetti (vezi harta). Te astep­tam cu placere de luni pana vineri, intre orele 9:00–18:00.

 • Plata prin ordin de plata sau online bank­ing

  • Daca ai ales aceasta metoda de plata, te rugam sa ne trim­iti o copie a extra­su­lui de cont sau a ordinu­lui de plata; iti vom putea expe­dia polita , prin curier, in maxim 24 h de la con­fir­marea platii primei de asigurare;
  • Livrarea este gra­tuita in Municip­iul Bucuresti si Sec­torul Agri­col Ilfov. Pen­tru restul tarii se aplica un tarif unic de 13 RON/ livrare.
  • Poti alege aceasta modal­i­tate de plata si daca nu ai un cont ban­car — tre­buie doar sa te prez­inti la orice sucur­sala Banca Transilvania sau Garanti Bank cu decon­tul primit de la noi si sa ne virezi direct prima de asig­u­rare in con­tul spe­cial deschis la aceste banci;

Stimati clienti,

Va aducem la cunostiinta contextul actual al pietei asigurarilor, marcat de retragerea de catre ASF a autorizatiei de functionare a Societatii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. si deschiderea procedurii falimentului impotriva societatii. Aceasta stare de fapt a generat o serie de situatii de natura a afecta clientii de produse de asigurare, prin ingreunarea, in anumite cazuri, a proceselor de ofertare si emitere a politelor de asigurare de tip RCA, distribuite prin intermediul intermediarilor in asigurari.

In aceste conditii, daca va incadrati in categoria clientilor de asigurare cu risc ridicat, va puteti adresa BAAR (Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania) pentru o oferta pentru incheierea unui contract RCA.

Toate detaliile despre procedura BAAR de urmat in astfel de situatii le gasiti accesand linkul: https://www.baar.ro/asigurati-cu-risc-ridicat/.